0

Karadul (Black Widow Spider)Latince adı Latrodectus hesperus. Karadul örümceği karınlarının üzerinde renkli, kum saati şeklindeki işareti ile dikkat çeken azılı örümceklerden biridir. Dünyada ılıman bölgelerde bulunur.
Uzunluğu ortalama 4cm eni 0,5 cm dir. Ağrlığı 1 gram olan bu örümceğin ömrü 1 ila 3 yıl arasındadır.

Onun zehiri bir çıngıraklı yılandan 15 kat daha güçlü olduğu bilinmktedir. Bu örümceğin ısırmasıyla İnsanlardakas ağrıları, bulantı, ve diyafram kasını felç ederek zor nefes almaya neden olur. Sokması genellikle küçük çocuklarda, yaşlılarda, ya da sakatlarda ölümcül olabilir. Neyse ki, ölümler oldukça nadirdir, Bu örümcekler saldırgan olmamakla beraberyanlışlıkla üzerine oturan insanları ısırır.

Karadul adındanda anlaşıldığı gibi çiftleştikten sonra erkeğini öldürerek sıvısını içer. Çiftleşme dönemleri dışında yalnız yaşar.

Yüzlerce yumurtasını bir koza gibi askıya asar. Karadul örümcekleri de sinekler, sivrisinekler, çekirge, böcekler ve tırtıllardan oluşan avlarını, tuzağa düşürmek için kendi ağları kullanır. Karadul onları tuzağa düşürdükten sonra ipek ağı ile avlarını kapsayacak şekilde sarar.

Beslenmek için, kendi dişlerini avlarına batırarak içi boş dişlerinin içinden zehirli bir enzim salgılar. Örümcek avın bedenini sıvılaştırarak ortaya çıkan sıvıyı emer.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top