0

İmparator Akrep (Pandinus imperator) yetişkinleri yaklaşık 20 santimetre uzunluğuğa ve 30 g ağırlında olup, dünyanın en büyük akrep türlerinden biridir. Orman akrebinin Heterometrus swammerdami boyundan sonra dünyanın en büyük akrebidir. Dünyanın en büyük akrep olmak rekorunu elinde bulunduruyor.

Büyük kerpetene benzeyen siyahımsı-kırmızı ve taneli dokuya sahiptir. Gövde ,zehir ön kısmı, bacak çifti ile, dört bölümden her oluşur. Bacaklar dördüncü çifti arkasında uzun erkeklerde kadınlara göre olma eğilimi pektinlerin olarak bilinen tarak benzeri yapılardır. Metasoma olarak bilinen kuyruk, uzun ve sırt üzerinde eğri bir görünüm alır.

Zehir bezleri içeren büyük hazne içinde biter ve keskin, kavisli stinger uca sahiptir. Soktukları zaman türlere bağlı olarak insanlarda şiddetli (bir arı sokması benzer) tarif edilir. Avının yaklaştığını hava ve topraktaki titreşimleri kıllar yoluyla tespit eder.

Hamilelik döneminde vücut bölümlerini bağlayan beyazımsı zarlar ortaya çıkarmak için genişler. İmparator akrep ultra-viyole ışığı altında yeşilimsi-mavi renkte görünür.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top