0

Ölüm Engereği  ( Acanthophis antarcticus ),  Avustralya’da yaşayan ve dünyanın en zehirli kara yılanlarından biridir. Geniş üçgen kafaya, basık ve kalın gövdeye sahiptir. Maksimum 70-100 santimetre  (2.2 fit-3.2 feet) bir vücut uzunluğuna ulaşırlar. Ayrıca karınlarında gri, krem ​​ya da pembe , kırmızı, kahverengi ve siyah bantlar vardır.

Ölüm Engereği  ormanlarda , otlak alanlarda ve Avustralya’nın doğu kıyılarında bulunur. Ölüm Engereği ormanlık, fundalık , çalılık ve otlak alanlarda gevşek yaprak , çöp ve enkaz altında onun bant şeritleri nedeniyle kamuflaj ustası olarak çok iyi saklanır. Genelde sabırlıdır ve avının ayağına kadar gelmesini bekler. Kuyruğundaki solucana benzer yapıyla fare ve kurbağa gibi avları kendine çekmeye çalışır. Çok hızlıdır. Avları sokulana kadar ölüm engereğinin kendilerine yaklaştıklarını bilemez. Usta bir kamuflajcı olmasından dolayı insanlar genelde üstüne bastığı için sokulurlar. Dişleri uzun ve kafası geniştir. Dolayısıyla soktuğunda pantolondan dişlerini geçirir. Geniş kafa geniş zehir bezleri demektir.

Ölüm engereği  zehiri yüksek derecede nörotoksin içerir,  felç hatta ölüme neden olabilir. Avustralya’da kaydedilen tüm zehirli yılanlar arasında en hızlı öüm getiren yılanlardan biridir. Yanına yaklaşılsada kolay kolay kaçmaz. Eskiden yerliler hayvana seslendiklerinde kaçmadığı için ölüm engereğini sağır zannediyorlardı ve bu yılana sağır yılan dediler. Fakat daha sonra bütün yılanların sağır olduğu keşfedildi.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top