0

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanların çoğu doğada az bulunan ender hayvanlardır.

MEKSİKA YUNUSU(Vaquita) Vaquita ( Phocoena sinüs ) nadir görülen bir yunus türüdür. California Körfezinde yaşamaktadır. Yaklaşık olarak 100-200 arasında olduğu bilinmektedir. uzunluk 4.92m ağırlık 50 kilogramdır.

Büyük siyah göz halkaları ve siyah dudakları vardır. vücudun üstü ve yanı koyu gri renktedir. Alt tarafı ise açık gri renktedir. Vaquitalar genelde sakindir. içlerinde vahşi olanı çok az görülmüştür. Sakin ve acelesiz tavırlarıyla dikkat çekerler. Ama tekne ve yabancıları hissedince kaçar ve saklanırlar.

Küçük balıklar ve mürekkep balıkları ile beslenirler. Vaquita genellikle tek başıma dolaşırlar küçük gruplar halinde de dolaştıkları olur ancak 8-10 yunusu geçmemiştir. Üreme dönemleri bahar aylarıdır. hamilelik 10-11 ay sürer. ve maksimum yaşam süresi ise 21 yıldır.

Dünyada nadir görülen memeli deniz hayvanlarından biri olan Meksika yunusunun nesli sınırlı alanda bulunması ve balıkçı ağlarına çok kolay takılmaları nedeniyle tükeniyor. Korunma altına alınmıştır. balıkçıların avlaması kesinlikle yasaktır. Vaquitaların yaşamını devam ettirebilmesi ve onları koruma altına alınmasını sağlayan komiteler kurulmuştur.
Mexican dolphin (Vaquita) Vaquita (Phocoena sinus) is a rare dolphin species. He lives in the Gulf of California. It is known that approximately 100-200. length is 50 kilograms weight 4.92. There are big black eye rings and black lips.

The top and side of the body is dark gray. The underside is light gray. Vaquita are usually calm. which showed little wild in them. Residents and attract attention with their leisurely manner. But he feels the boat and escapes by foreigners and are stored. They feed on small fish and squid. Vaquita alone would often wander around in small groups, but they did not exceed 8-10 dolphins.

 They are spring breeding period. Pregnancy lasts 10-11 months. and the maximum life span is 21 years. One of the rare cetacean presence in the world the extinction of dolphins in Mexico is running out because of limited space and very easy to stumble upon the fishing nets. It was taken under protection. hunting of fishing is strictly prohibited.

 Can continue the life of the Vaquita and established committees allowing them to be taken under protection.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top