0

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanların çoğu doğada az bulunan ender hayvanlardır.


Erkek bir Sumatra kaplanı, ortalama 234 cm uzunluğunda, 136 kg ağırlığındadır. Ortalama bir dişi birey ise 198 cm uzunluğa ve 91 kg ağırlığa sahiptir. Çizgileri diğer kaplan  alt türlerinden daha ince ve basıktır. Ayrıca daha tüylü ve özellikle erkekler daha yeleli bir görünüşe sahiptirler. Küçük boyutları ve ahenkli çizgileri ormanda rahat hareket edebilmelerini sağlar. Ayak parmaklarının arasında perdeli bir yapı bulunur. Bu yapı genişlediğinde onları kusursuz yüzücülere dönüştürür. Sumatra kaplanının suda ilerleyen toynaklı hayvanları da avlayabildiği kaydedilmiştir.
Hayatta kalanların sayısı: 400’den daha az
Doğal ortamı: Endonezya’daki Sumatra adasıDurumu: Endoznezya’nın adalarından bir tanesi olan Sumatra’nın gözlerden uzak ormanları, Dünya’nın en nadir kaplan türlerinden bir tanesi olan görkemli Sumatra kaplanına ev sahipliği yapıyor. Son 25 yılda Sumatra ormanlarının %50’sinin yok olmasıyla, vahşi doğada yaşayan kaplanların sayısının 400’ün altına indiği tahmin ediliyor. Tarım alanları, kereste endüstrisi ve palmiye yağı üretimi nedeniyle toprağa olan talebin gün geçtikçe artması, kaplanların yaşam alanını son derece daralttı.


Sumatran Tiger A male Sumatran tigers, average length of 234 cm is 136 kg. The average female individual has a length of 198 cm and weight 91 kg. Lines are thinner and flattened from other tiger subspecies. They also have a much more hairy and maned appearance, especially men. Its small size enables them to move comfortable and harmonious lines in the woods. It pitched a structure located between the toes. When this structure expands and converts them into perfect swimmer. Sumatran tigers are advancing ungulates of water it can be saved in the hunt.

The number of survivors: less than 400
Natural environment: the Indonesian Sumatra adasıduru me: Endoznezya the forest, away from the eyes of Sumatra, one of the islands, making one of the world's rarest tiger species magnificent home to Sumatran tigers. With the disappearance of 50% of the forests in Sumatra last 25 years, the number of tigers in the wild is estimated at below 400. Agricultural lands, the timber industry and the palm oil every day because of the increasing demand for land production was extremely narrow down the tiger habitat

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top