0
 photo Mastaura.1B_zps9uiiqr3a.jpg

Değerli gezi ve macera  severler
Aydın İlinin, Nazilli, İlçesi, Bozyurt Köyü’nün 1 km. kuzeyinde, doğusu bayağı dik ve yüksek uçurulumlu tepelerle çevrili,Çıkması oldukça zor olan dik yamaçlar bulunmaktadır.
Ortasından Mastaura deresinin geçtiği, dar vadinin kuzeyinde, asıl tepenin güney eteklerinde yer alan bir antik yerleşim yeridir.Çoğu arkadaşlar bu antik kentin küçük olduğunu söylüyor,Ama kendim gidip gördüğüm için bence hiç küçük değil.Eğer gün yüzüne çıkarılırsa oldukça büyük olduğunu zannedersem görecekler.Buradan altına çizerek yazıyorum,Kültür Bakanlığımızdan rica ediyorum Mastaura Antik Kentini gün yüzüne çıkarsınlar.Define  avcıları epeyce zarar vermiş durumda bu yüzden hemen başlasalar iyi olur.İlgililere  Duyrulur...

Kemer Kalıntısı
Antik kent yol üzerinde kurulmuş olan Mastaura, zeytin, incir, üzüm bahçeleri ile kaplı tarım arazisi durumunda ve tamamı şahısların mülkiyetindedir. Bu ağaçların,ormanların altında kaybolmak üzere...

Bugün görülebilen yapı kalıntıları şehrin kuzeybatısında, iki kademeli kemerli terasla oluşturulan sahne binası bugün kısmen korunmuş vaziyette olup, orkestra kısmı zeytin ağaçları ile kaplıdır, cavea kısmı ise tamamen tahrip olmuş, sadece yer yer dolgu malzemesi görülmektedir.

Kentin ortasında taş, kireç harç malzeme ile inşa edilmiş yüksek bir teras duvarı, üzüm ve incir bahçeleri içinde görülmektedir. Kentin yer aldığı vadiyi oluşturan doğudaki tepenin kuzeyinde üst noktada kule olabilecek bir kalıntı mevcuttur. Şehrin güneydoğusunda yer alan nekropol alanındaki yarısı açıkta olan mezarlar Roma Dönemi özellikleri göstermektedir.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top