0

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanların çoğu doğada az bulunan ender hayvanlardır.


Buyuk Panda
 Ayıgiller familyasından, beyaz postu üzerinde bölge bölge siyah büyük benekleri olan, iri, tembel, nesli tehlikede olan bir ayı türü. Sırf bambu ile beslendiğine dikkati çekmek için Bambu ayısı da denilir.

Pandalar siyah beyaz çok özel bir posta sahiptirler. Yetişkin pandalar yaklaşık 1,5 m uzunluğundadır. Erkek pandalar 115 kg ağırlığına ulaşabilirler. Dişi pandalar genellikle erkek pandalardan daha küçük olup, arada sırada 100 kg’a ulaştıkları olur. Dev pandalar Sichuan, Gansu, Shaanxi ve Tibet gibi dağlık bölgelerde yaşarlar. Çin Ejderhaları, Çin’in tarihsel bir sembolüyken, 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren dev pandalar da Çin’in resmi olmayan ulusal bir sembolü olmuşlardır.

Hayatta kalanların sayısı: 2000′den daha az

Doğal ortamı: Çin, Burma ve Vietnam

Durumu: Doğal yaşam alanlarının yok edilmesi ve parçalanması pandaların türünün yok olmasına neden oluyor. Kapalı alanlarda üretilmeleri ve türünün korunmasıyla neslinin zar zor hayatta kalmasına yardımcı oluyor.


Large Panda
Ayıgiller the family, which is of great spots of black on white skin, big, lazy, an endangered bear species. Bamboo month to attract attention just because he is fed up with bamboo said.

Pandas have a very special black and white mail. Adult pandas is approximately 1.5 m. Male pandas can reach 115 kg. Female pandas are usually smaller than the male panda, they occasionally would reach 100 kg. Giant pandas in Sichuan, Gansu, Shaanxi and live in mountainous regions such as Tibet. Chinese dragons, a symbol of China's history, from the second half of the 20th century, the giant pandas have become an unofficial national symbol of China.

The number of survivors: Less than 2000

Natural environment: China, Burma and Vietnam

Status: The destruction of natural habitats and fragmentation is causing the extinction of species of pandas. The generation and the protection of their kind produced in closed areas have helped to keep alive the membrane.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top