0

Adam Kayalar,Şeytan Vadisi Deresi’nde bulunuyor.Mersin’in önemli turizm bölgesi Kızkalesi-Erdemli’ye yaklaşık 5 km mesafesi var.Burada 9 nişte 11 erkek,4 kadın,2 çocuk bir dağ keçisi ve Roma kartalı bulunuyor.


Uzman arkeologların görüşlerine göre, Adam Kayalar Kızkalesi’yle bağlantılı ve aynı dönemlere ait.Çünkü  kayalar,Kızkalesi‘ne tepeden bakıyor.Muhtemelen sahil yolunu gözlemek için yerleşim yeri olarak burayı seçtikleri öne sürülüyor.Adam Kayalar, bilinen kale yerleşimine sahipmiş.Ayrıca yapılara bakıldığında,bu yerin kutsal bir yer olduğunu söyleyebiliriz.


Bölgeye ulaşım zor olduğu için,turizm açısından çok fazla verimli olamıyor.Yetkililerin talebi,gereken ulaşımın sağlanması ve hazine avcılarının bölgeyi dinamitlerle harap ettikleri için,bir an önce korunmaya alınması yönünde.

Adam Kayalar, muhtemelen 250 yılda yapılmış.Yerin kutsallığı bakımından,dönemler boyunca devamlı kabartma yapılmış.Çünkü yetkililerin görüşü,yapıların arasında gözle görülür stilistik değişim bulunduğu yönde.


Tahminen Adam Kayalar, M.Ö.1. ile M.S.2. yüzyıllar arasında yapılmış.Boyutlarının büyüklüğü nedeniyle görenleri şaşırtmaya yetiyor.

Turizm açısından en yakın zamanda,imkanların kolaylaştırılmasını diliyoruz.Çünkü bu tarz yapılar eski çağlardan gelen nadide eserlerdir, özenle korunması, sahip çıkılması gerekir

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.
İleriye
Bu En Son Yazıdır.
Geriye
Önceki Kayıt

Yorum Gönder

 
Top