0

Kavak ağacı, Hemen Üikemizin her yerinde yatişmektedir. Anadolu insanı kavak ağacıyla birlikte hayat sürmüştür. Kavak türleri içinde ise karakavak en çok kullanılan kavak türüdür. Bu yazımızda kavak hakkında bilgi vereceğiz. Sonra da şifalı bitki olarak kavak ağacı kullanımıdan bahsedeceğiz.
Kavak Ağacı Hakkında Bilgi
Kavak ağacı (populus sp.), söğütgiller (Salicaceae) familyasındandır.

Özellikle yurdumuzda ormandan uzak olan bölgelerinde, eskilerden beri çok iyi bilinen ve yetiştirilen bir ağaç türüdür. Başta yapı kerestesi olmak üzere, ormanlık alanlardan uzakta yaşayan halkımız yıllarca odun ihtiyacının büyük bölümünü kavaktan karşılamıştır.
Kavak ağacı hızlı büyüyen ve 35 metreye kadar uzayabilen bir ağaç türüdür. Dere kenarları gibi sulak yerleri daha çok seven bir ağaçtır.
Kavak ağacı, reçine, salisin, populin, tanen ve uçucu yağ içermektedir…

Kavak Ağacının Faydaları Nelerdir?
Kavağın faydaları arasında ilk olarak kırık ve çıkıkların tutulmasından söz etmemiz gerekir. Çünkü kavak hafiftir, ve bunun için ideal bir etkisi bulunmaktadır.
Kavağın faydaları arasında, romatizmal ağrıları giderici etkisinden de söz etmek gerekirken, kavağın faydalarından bu anlamda yararlanmak için, kavağın dal kabuklarının kullanılması gerektiği bilinmelidir.

Kavak Çayı
Kavağın faydaları arasında, ateş düşürücü, ve kabızlık giderici etkisinden de söz edilir. Bu anlamda, kavağın kabuklarından hazırlanan çayın içilmesi gerekmektedir.

Kavak Yaprakları
Kavağın faydalarından bir başkası da safra kesesinde bulunan kumun; ve taşın dökülmesidir; bunun için kavak yapraklarının kaynatılarak suyunun içilmesi gerekmektedir.

Kavak Ağacı Yağı
Diş ağrısının giderilmesi için de kavaktan yararlanılabilmekle birlikte, kuru kavak dallarının yakılmasından elde edilen yağın, bu anlamda kullanılması gerekmektedir.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top