0

Ekmek ağacı bitkisi, dutgiller (Moraceae) familyasına dahil bir bitki türüdür. Nişasta olarak zengin meyvesi, bitkinin yetiştirildiği tropik bölgelerin pek çoğu için başlıca gıda unsurudur. Ana vatanı Hint Okyanusu’nun doğusu ve Büyük Okyanus’un batısındaki adalar olan bir ağaçtır ve diğer tropik bölgelerde de yaygın olarak yetişmektedir.

Ekmek ağacının özellikleri
Boyu cinslerine göre 10-20 m’yi bulur. Çevresi bazen 3 m. ye kadar çıkabilir. Dalları yatay ve kabukları kurşuni renktedir. Yaprakları yıldız şeklinde, 25-50 cm. boyunda ve en genç dalların ucundadır.

Yılda iki yada üç kez ürün veren emek ağacının meyvesi öncelikle yeşil olur. Sonraki süreçte kahverengi ve de sarıya dönüşür. Meyveler gövdenin her yerinden çıkabilir. Meyvesi bir kavun iriliğinde, dış rengi sarı-yeşil, ağırlığı ortalama 1-3 kg. kadar ve üzerinde düzensiz serpili pullar vardır.

Ekmek ağacının faydaları

Bagırsak ve sindirim sistemini dengeler. içeriğinde barındırdığı yüksek nişasta oranı ve minareller bakımından etkili ve sağlıklı bir besin değerine sahiptir. soğuk pres yoluyla elde edilen yağı cildin canlı ve parlak görünmesini sağlarken, hafif çaplı cilt lekeleri ve cilt problemlerini çözmekte etikilidir.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top