0

Bornean Orangutan, kendine özgü kırmızı-turuncu saçlı, Asyada yaşayan tek maymun türüdür. 90 kg (200 lbs) kadar ağırlığında, bornean orangutan yaklaşık 1-1.5 metre boyunda (3.5-4.5 ft.) Bir kol açıklığı ile uzun 2,5 m olarak (8 ft.).

Anlamına gelen bir Malay isim övünme "Orman İnsanlar," orangutanlar insanlarda aynı DNA% 97 paylaşıyoruz. Beklendiği gibi, onlar büyük istihbarat yanı sıra diğer insan benzeri niteliklere sahip.

Örneğin, bornean orangutanlar günlük aktivitelere araçları kullanabilirsiniz. Onlar su derinliği sınamak veya termit delik poke şubeler istihdam ve onlar şemsiyeler, süngerler, ya da peçete olarak yaprakları kullanmaktadır. Ayrıca, Washington DC'deki Ulusal Hayvanat Bahçesi'ne araştırma, akıl sorunları çözmek ve hatta bilgisayar kullanmayı onların büyük kapasiteye göstermiştir. Ve insana benzer, bebek orangutanlar, sızlanma ağlayacağım ve anneleri gülümseme.

Güneydoğu Asya'da Borneo adasında yağmur ormanı kanopiler üstünde yaşamak, bornean Orangutan fiziksel çevresine iyi adapte olduğunu. Esnek kalça ve uzun kolları ile birlikte güçlü eller ve el-ayak gibi, orangutan treetops öncelikle yaşamak için izin.
Ağaçtan ağaca sallanan, orangutanlar meyve, yaprak, kabuk, çiçek ve böceklerle beslenirler. Onlar sezon nerede onları bulmak için hangilerinin bilerek, (genellikle olgunlaşmamış) sevdikleri meyve yemeye kayda değer bir mesafe. Onlar su kullanılabilir yapraklarda yakalanan ve kurak zamanlarda, onlar çiğnenmiş yaprağı kullanarak ağaç oyukları nemi emmek içmek "sünger".

Her gece, yaprakları ve dalları ile treetops yuvalar inşa. Bu şekilde, onların el gibi ayak ve uzun kollar çok garip yürüyüş yapmak toprağa, girişim için çok az ihtiyaç var.

Erkek bornean orangutanErkek bornean orangutanlar büyük ölçüde yalnız, sadece çiftleşme sırasında dişi ile geçici olarak sosyalleşme. Bu işlemi başlatmak için, erkek uzaklıkta 3 km (~ 2 mil.) Kadar duyulabilir bir "Uzun Çağrı," göndermek.

Erkek cheekpads veya geliştirmiştir ise dişiler sadece çiftleşme için alıcı olacaktır Jipek erkek onun 20s ulaştığında, genellikle meydana geldiği.

Bir anne orangutan 6-7 yıldır onun çoluk hemşire olacaktır. Orangutanlar 8 yaşında olgunluğa ulaşırlar rağmen, kadın annelerinin kendi genç kardeş için bakım gözlemleyerek, temel ebeveynlik becerileri öğrenmek için kendi teen yıl kadar anneleri ile kalacak. Ancak o zaman kendi genç yetiştirme yeteneğine sahiptir. Kadın orangutanlar sadece her 8 yıl doğum gibi üreme onların hızı çok yavaş. Bu şekilde, orangutan popülasyonları doğal afetler ve insan tecavüzüne ile vurmak geri yıl sürer.

Koruma Durumu
Tarih öncesi çağlarda, orangutanlar kadar kuzey Çin gibi ormanları yerleşim. Şimdi, ormansızlaşma ve kaçak avcılık nedeniyle bornean orangutanlar 50,000-60,000 düşürüldü kendi nüfusa sahip Borneo adasında sınırlı oylandı. Onlar şu anda sınıflandırılır Doğa (IUCN) Kırmızı Listesi'nde Koruma Uluslararası Birliği tehlikedeki türler olarak.

Orangutan nüfus azalmasının çevreleyen sorunların birçoğu Endonezya yoksul durumundan kaynaklanıyor. Yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya, birçok Endonezyalılar, orangutan et, yasadışı günlüğü yeme hayvan ticareti bebekler yakalayan ve palmiye yağı tarlaları içine yağmur ormanlarının bölümlerini açmak için teknikler eğik çizgi kullanarak ve yanık döndü. Haşıl ve yanma yaygın imha neden değil, sadece orangutan için meyve ağaçları ve habitat azalmasına, aynı zamanda şiddetlendirdi doğal orman yangınları sonuçlandı.
Siz Yardım İç.n Ne Yapabilirsiniz
Kenara dünyada birçok orangutan hayır kurumlarına bağışta gelen gün-gün bazında orangutan kurtarmaya yardım etmek için yapabileceğiniz birçok şey var. Yeni başlayanlar için, tropik ve egzotik kontrplak ve parke, palm yağı bazlı ürünler ve rayon viskon giysiler satın kaçının. Buna ek olarak, kağıt tüketimini azaltmak ve geri dönüşümlü "ağaçsız" kağıt kaynakları ararlar.

Bornean Orangutan Dağılım Haritası


BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top