0

Ağaç tırmaşık kuşu - Dendrocolaptidae

Ağaç tırmaşık kuşu
   Amerika"nın tropik bölgelerinde yaşayan, Passeriformes takımının Dendrocolaptidae familyasından 45 kadar kuş türünün ortak adı Ağaçtırmaşık kuşları ağaç gövdelerinin çevresinde dolanarak kabuk ve yapraklar arasındaki böcekleri avlarlar.

Çoğu 20-38cm uzunluğunda, bazıları daha küçüktür. Kahverengi tüylerinin arasında yer yer yeşil çizgiler başlarında ve karınlarında da soluk renkli bölgeler vardır.Kanatları ve kuyrukları genellikle kızılımsı kahverengidir.
Çoğu türde yanlardan, basık olan gaga kalın,sağlam ve orta uzunlukta bazılarında ise,aşağıya doğru iyice kıvrık ya da kama biçimindedir.Enli ve sert olan kuyruk tüyleri tırmanma sırasında destek görevi yapar. Ağaçtan ağaca uçarken dalgalı bir yol izlerler.

Tree creeper - Dendrocolaptida to
Tree creeper, America 's living in the tropics, Passeriformes team of about 45 from the Dendrocolaptida family bird species common name Ağaçtırmaşık birds of prey insects from entangled bark and leaves around the tree trunk.

Most 20-38cm in length, some are smaller. Place among the brown hair green lines early and in the abdomen pale colored zones vardır.kanat and tail are usually the sides in reddish kahverengidir.çog species, flattened the beak thick, it is strong and medium length some downward thoroughly curved or wedge biçimindedir.enl and hard with tail feathers while climbing It makes the support task. undulatory flying from tree to tree on a road.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top