0

Pasifik adalarında yetişen noni, etkisi tüm vücutta görülen mucizevi bir meyvedir..

 Pasifik Okyanusundaki volkanik mineraller açısından zengin ada topraklarında doğal şekilde yetişen tropikal bir meyve olan noni (morinda citrifolia) ada yerlilerince asırlardır koruyucu ve iyileştirici bir bitkisel tedavi geleneği olarak kullanılmaktadır.

Noninin bu etkisi içeriğindeki vitamin, mineral ve enzimlerden kaynaklanmaktadır. 2003'de Avrupa Birliği onayını alan alan noni meyvesinin temel bileşiminde vitaminler, mineraller, aminoasitler, karbondihratlar, yağlar, albumin, izoflavon, antrakinonlar ve xeronin yer almaktadır.


Noninin Faydaları - Noni’deki etken madde proxeronin, hücresel fonksiyonları hızlandırıcı etki gösterir. Ayrıca octoanoic asit, scopoletin, damnacanthal, terpenoidler, anthraquinonelar, caproic asit, ursolik asit ve rutin gibi çok sayıda önemli maddeleri de içerir. - Eğer vücutta yeterli miktarda kseronin (xeronin) enzimi varsa, hücreler kendisini 100 günde bir yenileyebilir.

Bu yenilenme, vucudun kendi kendini tedavi etme yeteneğini harekete geçirir. Kendi kendini tedavi etme yeteneği; güçlü bir bağışıklık sistemi, güçlü bir sinir sistemi, sağlıklı bir ruh ve beden anlamına gelir. - Noni meyvesi kseronin’in (xeronin) öncülü olan prokseronin’in bilinen en zengin doğal deposudur. Kseronin ve prokseronin maddeleri antidepresif etki sağlarlar.

Kseronin maddesi ayrıca iltihap önleyici ve organizmanın bakteri ve virüslere karşı direncini arttırıcı özelliğe sahiptir. - İçeriğindeki maddeler sayesinde noni vücudun temel ihtiyaçlarının karşılanmasında ve vücudun kendini iyi hissetmesinde destekleyici bir fonksiyonu yerine getirir.

Bağışıklık sistemi, sinir sistemi, dolaşım sisteminin gerek rutin gereksede hastalık halindeki işlevlerinde, yağ ve glukoz metabolizmasının düzenlenmesinde destekleyici etken olarak yaşam kalitesini yükseltir. Nonideki Bazı Maddeler

KSERONİN: Hücre zarlarında besinlerin hücre içine girmesine yarayan gözeneklerin dahada genişleyerek hücre beslenmesini kolaylaştıran bir enzimdir. Nonide yer alan prokseronin kseroninin öncülüdür ve vücutta kseronine dönüşür.

TERPEN: Terpenler temel yağlarda bulunurlar ve hücre sentezi ile hücre gençleşmesine yardımcı olurlar. Terpenlerin asıl önemli fonksiyonu ise timus bezinin ve öldürücü T ve NK faaliyetlerini uyarmalarıdır.

SCOPOLETİN: Antienflamatuar, antihistaminik, antibakteryel ve antifungal özelliklere sahiptir. Tansiyon, uyku durumu, açlık ve vücut sıcaklığını düzenler. Doktor tavsiyesiyle Noni meyvesi kullanan 10.000 den fazla hasta üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları ;

- Giderek artan enerji %92 - Kendini iyi hisetme durumu %80 - Stresin azalması %72 - Başağrısı dahil, ağrıların tedavisi %88 - Kanser semptomlarının azaltılması %65 - Kalp hastalıkları semptomlarını azaltma %80 - Böbrek hastalıklarında gerileme %67 - Uykuyu düzenleme %73 - Daha iyi nefes alıp verme %77 -Depresyon semptomlarının azaltılması %77 - Daha iyi ve berrak düşünmeye yardımcı olma %88 - Diyabet 1 ve 2 %84 - Kilo kaybı %75 - Sigarayı bıraktırma %58 - cinsel güç artırma %87

Kaynak:

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top