0

Durian: 
Malezya ve Asya’nın tropikal bölgelerinde yetişen bu meyvenin birçok ülkede tüketilmesi yasaklandı. Çünkü çok kötü kokuyor. Foseptiği andıran kötü bir kokusu var. Dikenli yeşil dış yüzeyinin içinde sarı bir katman yer alıyor.

Singapur’da elinizde bu meyve varsa toplu taşıma araçlarına binmeniz yasak. Fiyatı da yüksek olan bu meyveyi Malezyalılar ‘Meyvelerin kralı’ olarak tanımlıyor.

 Durian – Bu meyve ile otellere girmeniz yasak



Bu meyve ile otellere girmek yasak

Biz yiyecekleri hep lezzetli ve güzel kokulu olarak biliriz. Çünkü Türkiyede bulup bulacağımız tüm meyveler ve yiyecekler hem göze hem de damağımıza hitap eden cinsten. Ancak dünya üzerinde bazı yiyecekler var ki çok lezzetli, ancak lezzetli olduğu kadar kokusu da bir o kadar kötü. İşte sizin için onlardan bir kaç tanesini sıraladım.

 Malezya, Tayland ve Vietnamda boyu 40 metreyi aşan uzun ağaçlarda yetişen bir meyve türü. Bu meyve’ye “Cennet – Cehennem” deniyor. Cehennem denmesinin nedeni kabuğunun aşırı derecede pis kokması. Bu yüzden Endonezyada bu meyve ile otellere girmeniz yasak, Singapurda elinizde veya çantanızda durian ile metroya, taksiye yada otobüse binemiyorsunuz.

Cennet denmesinin nedeni ise kabuğun içini açtığınızda ortaya çıkan meyvenin (bazılarına göre) olağanüstü lezzetli olması. Bu meyve bazı ülkelerde (mesela Kuzey Sumatra, Endonezyada) pilav ile birlikte yeniyor, dondurması hatta şekeri bile yapılıyor. Bu yüzden kimisi Durian’a meyvelerin kralı diyor.

Durian Meyvesi Ağacı ve Dalı 


Kaynak: http://www.cinmacerasi.com/bu-meyve-ile-otellere-girmek-yasak/

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top