0

Çok bakım istemeyen bir bitkidir. Değişik birçok renge sahip açelya çiçeklerini belli bir süre korur. Direkt güneş ışığı istemez dolaylı güneş ışığından yararlanabilir. Bahçenizde veya balkonunuzda yetiştirecekseniz yarı gölge alanları tercih ediniz. Çiçekleri genellikle kırmızı ve pembe tonlarındadır. İki renkli olanları da vardır.

 Açelya’yı hiçbir zaman susuz bırakmayın ve toprağı kurudukça mutlaka sulayın. Sulama suyunun kireçsiz olmasına özen gösterin. Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakmayın çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz. Satın aldığınızda saksısı küçükse toprağını ve saksını değiştirin aksi taktirde saksıda bitki yeterli suyu alamaz ve kurur.

Açelya için torflu toprağı kullanın. Nisan – Mayıs aylarında çiçeklenir. Çiçekleri yalın ve katmerlidir. Bitkiyi çiçeklenme dönemi geçtikten sonra budayabilirsiniz. Açelyanın enine büyüme özelliği vardır bu yüzden dip kısmındaki fazlalıklar budanmalıdır. Çok fazla derin budamayın hafif budama yeterlidir. Ayırma yöntemiyle kolay çoğaltılabilir.
 (Çelikle de çoğaltılabilir ancak 4-5 çelikten 2si ancak tutar ve 6 ay içinde çimlenme olur.)
Ayrıca çiçeklerinde sararmalar oldukça temizlerseniz daha düzenli ve gösterişli bir görünüm elde edersiniz.

BU YAZIMIZ KAÇ DEFA OKUNDUĞUNU BAKABİLRSİNİZ

Bu yazı daha önce counter kişi tarafından okundu.

Yorum Gönder

 
Top